19:30

Hovslätts IK 1

Referat

Referat: Jönköpings IK 1 - Hovslätts IK 1

Tredje matchen mot detta JIK P-00 och det är bara att konstatera, de står i en klass för sig i denna serie, Röd C. Förlust för tredje gången i rad mot dessa, nu med 3-7 (1-2, 1-4, 1-1). Vi får väl sikta på andraplatsen i denna serie.

Men denna match (trots resultatet) var vi närmre än de två gånger innan vi mötts. Med lite tur kändes det som att vi kanske kunde hotat dem lite denna match. Vi går (med lite tur) endast in med 1-2 i ryggen efter första perioden. Sedan i andra är det jämnt och det står endast 2-3, tio minuter in i perioden. Med lite tur där kunde vi kanske hållit jämna steg med dem in i sista perioden. Men lite olyckliga minuter i slutet av andra släpper vi in tre mål, känns som att vi gör det för enkelt för dem här. I sista spelar vi sedan jämnt 1-1. Men vi har riktigt bra lägen fram till reducering 4-6 i slutet, men det vill sig inte. I stället gör de 3-7 med en minut kvar.

Egentligen ska vi väl inte kunna vinna mot detta motstånd, konstigt vore väl annars. De är ett riktigt duktigt lag med många bra spelare. De har även en spelidé känns det som, vilken vi lockas in i. De spelar väldigt enkelt förbi oss med deras duktiga backar när vi försöker pressa dem. Detta funkar när vi möter jämnåriga, men dessa är för skickliga helt enkelt. En bra lektion för oss! Nyttigt!